Püf NoktalarıBlog

Mutfakta İşinize Yarayacak 20 Püf Noktası

Mutfakta İşinize Yarayacak 20 Püf Noktası

Yemek yaparken ya da mutfak işlerinde birçok sorunla karşılaşılması muhtemeldir. Mutfakta işinize yarayacak birçok önemli püf noktası mevcuttur. Bu püf noktası ile hem hayatınızı kolaylaştırabilir hem de zamandan tasarruf edebilirsiniz. Bu püf noktalarına bakacak olursak;

Mutfakta İşinize Yarayacak 20 Püf Noktası

  1. Fırında tavuk yapacaksanız tavuğun but kısımlarını mutlaka fırının arka tarafına yerleştirin. Butlar geç piştiği için ısının daha fazla olduğu arka tarafta pişmeleri daha doğru ve hızlı olacaktır.
  2. Haşlanmış yumurtanın soyulması bazen zor olabilmektedir. Bunun için haşlama suyuna bir tutam karbonat ekleyerek kolayca soyulmalarını sağlayabilirsiniz.
  3. Çoğu yemeğin vazgeçilmezi olan soğanı soymak bazen eziyet olmaktadır. Eğer gözünüz soğan doğrarken çok sulanıyorsa, soğanları doğramadan önce buzlu suda bekletin. Bu gözünüzün daha az yaşarmasını sağlar.
  4. Acı biber doğradıktan sonra ellerinizde acılığın kalmasını istemiyorsanız doğramadan önce ellerinizi zeytinyağı ile ovuşturmalısınız.
  5. Birçoğumuzun vazgeçemediği makarnayı genelde su ile haşlarız. Makarnayı su yerine süt ile haşlamak hem daha lezzetli hem de daha yumuşak olmasını sağlar.
  6. Yemeklerinize kattığınız baharatların aromalarının daha etkili olması için eklemeden önce sıcak tavada ısıtın. Daha sonra yemeğe ekleyerek aromalarının daha fazla öne çıkmasını sağlayabilirsiniz.
  7. Çoğu kadın keklerinin yeterince kabarmadığından şikayet eder. Kek malzemesine katılan kabartma tozunun etkisinden daha fazla yararlanmak için malzemelere birkaç damla limon suyu eklemelisiniz. Limon suyu kabartma tozunun etkisini artırarak kekinizin daha iyi kabarmasını sağlayacaktır.
  8. Yemeğinizin yağlı olduğunu düşünüyorsanız pişirmenin ardından havlu kağıda birkaç buz küpü sararak yemeğinizin üzerinde gezdirin. Buz, fazla yağın emilmesini sağlayacaktır.
  9. Pilav yaparken pirinci fazla kavurduysanız yanık bir tat olması muhtemeldir. Pilavı pişirdikten sonra en üste koyacağınız bir dilim ekmek yanık tadını alacaktır.
  10. Mayalı hamur işleriniz istediğiniz gibi kabarmıyorsa, hamurunuzun içine bir çay kaşığı şeker ilave edin. Şeker hamurunuzun daha fazla kabarmasını sağlayacaktır.
  11. Bakliyatlar lezzetli ve yararlı olsalar da tüketildikten sonra şişkinlik yapar. Bu şişkinliği önlemek için pişirme esnasında tencerenin üstünde biriken beyaz köpükleri toplayarak atın.
  12. Makarnalarınızı sosla servis ediyorsanız, sos için mutlaka makarnanın haşlama suyunu kullanın. Bu hem içerdiği lezzet hem de vitamin açısından daha faydalı olacaktır.
  13. Meyveli keklerde meyvelerinizin sert kalmasını önlemek için katmadan önce şekere bulayın. Şekere bulanan meyveler daha iyi pişecek ve ağza sert gelmeyecektir.
  14. Limon alırken ekşiliği hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız kabuğuna bakmalısınız. İnce kabuklu limonlar kalın kabuklu limonlara nazaran daha ekşidir.
  15. Yemeğinizin fazla tuzlu olduğunu düşünüyorsanız yemeğinize birkaç dilim patates atın. Bu hem tuzu emecek hem de yemeğinizin lezzetinde herhangi bir değişiklik yapmayacaktır.
  16. Derin dondurucuda yiyecek saklamayı tercih ediyorsanız bu püf noktası tam size göre. Eğer derin dondurucuya balık koyacaksanız koymadan önce mutlaka tuzlayın. Tuz balıkların daha fazla taze ve diri kalmasını sağlayacaktır.
  17. Zeytinyağlı yemeklerinizde soğanı mutlaka doğrayarak katın. Bıçakla doğramak rendelemeye göre daha fazla lezzet katacaktır.
  18. Lokma gibi yağda pişen tatlıların daha çıtır olmalarını sağlamak için hamurlarına bir tatlı kaşığı sirke ekleyin.
  19. Bayat ekmeklerinizi değerlendirmek hem sağlıklıdır hem de israfı önleminizi sağlar. Bayat ekmeklerinizin üzerlerine su dökerek alüminyum folyoya sarın. Folyoya fırına atarak 5 ila 10 dk ısıtın. Çıktığında ekmeklerin taptaze olacaktır.
  20. Hazır gıdaları mikrodalga fırında ısıtıyorsanız kurumalarını bir bardak suyla önleyebilirsiniz. Isıtacağınız tabağın yanına bir bardak su koymanız yeterli olacaktır.

Yukarıda saydığımız tüm püf noktaları mutfakta hem sizi daha profesyonel bir aşçı yapacak, hem de karşılaştığınız birçok sorunun üstesinden gelmenizi sağlayacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi kapatınız...